Сьогодні, 2 листопада, у приміщенні Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії», у рамках реалізації в області проекту «Самоврядування для людей. Посилення потенціалу місцевого самоврядування та місцевої державної адміністрації у сфері співпраці з громадськістю», відбувся тренінг «Забезпечення участі громадян у процесі прийняття рішень на місцевому рівні».

Модераторами тренінгу виступили член правління Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» Максим Студілко та тренер громадської організації «Громадський холдинг «Група впливу» Ольга Мартиновська (м. Київ).

«Сьогодні ми обговоримо підходи до процесу комунікації між громадянським суспільством, бізнесом та владою, а також місце громадян у процесі прийняття управлінських рішень», – зазначив Максим Студілко.

«Говорячи про участь громадян у тому чи іншому процесі, насамперед потрібно розуміти, що участь повинна базуватися на принципах співпраці та порозуміння, неконфліктності та намаганні знайти «точки дотику», – відзначила Ольга Мартиновська.

Жваву дискусію між учасниками тренінгу викликало обговорення проблематики протидії діяльності організацій громадянського суспільства, які фінансуються бізнесом та інколи лобіюють його інтереси.

«В першу чергу, діяльність таких громадських організацій шкодить загальному іміджу, особливо, що стосується грантової діяльності та міжнародного донорства», – переконаний учасник тренінгу, заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Іван Педорук.

Окрім того, було визначено фактори пасивності громадян у процесі прийняття управлінських рішень, зокрема такі, як: недостатня поінформованість, концентрація громадян винятково на власних проблемах, впевненість «що це не моя справа», відчуття, що «все вже вирішено за нас», а також утвердження думки, що одна людина не в змозі щось змінити.

Зазначимо, що Вінницька обласна правозахисна організація «Джерело надії» – це одна з найдієвіших організацій громадянського суспільства Вінниччини, яка щороку реалізовує низку різноманітних соціальних проектів, а також проводить постійну роботу щодо розвитку організаційної спроможності громадських організацій області.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92