Вчора, 21 листопада, у конференц-залі облдержадміністрації відбулося спільне засідання членів Громадської ради при облдержадміністрації та Громадської ради при обласній Раді, під час якого було обговорено проект програми економічного і соціального розвитку області на 2019 рік та проект обласного бюджету на наступний рік.

Окрім того, в обговорені взяли участь представники Студентської ради Вінниччини.

«Ми хочемо відродити гарну традицію щодо проведення спільних засідань двох рад. Я переконана, що це дозволить більш практично впливати на вирішення актуальних питань регіональної політики», – зазначила голова Громадської ради при обласній Раді, голова громадської організації «Асоціація бібліотек Вінниччини» Наталія Морозова.

«Прийняття обласного бюджету – це, без сумніву, один з найважливіших процесів, який щороку відбувається на Вінниччині. Хочу підкреслити, що наша область є однією з найбільш прогресивних в Україні, де вже звичним стало проведення консультацій з громадськістю щодо тих чи інших питань місцевого значення, а також врахування пропозицій та зауважень у процесі громадського обговорення», – відзначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

За словами голови постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмили Станіславенко, про результат успішної співпраці між владою та громадськістю свідчить щорічне проведення конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету, фонд якого у 2018 році зріс до 1 млн. грн.

«Громадська рада не стоїть осторонь суспільно-політичних процесів, які відбуваються на Вінниччині. Громадянське суспільство в Україні стрімко розвивається, а громада може успішно співпрацювати з владою та бізнесом», – переконаний голова Громадської ради при облдержадміністрації, президент громадської організації «Вінницька обласна асоціація ендокринологів» Пилип Прудиус.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський презентував проект обласного бюджету на 2019 рік та зазначив, що департамент проводить свою діяльність таким чином, щоб громадськість володіла всією необхідною інформацію про бюджет та його формування.

Також під час спільного засідання членів Громадських рад було обговорено проект Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2019 рік, виконавцем якої є Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації.

«Одним з пріоритетних завдань програми у 2019 році є розвиток підприємств по переробці сільськогосподарської продукції, а не експорт зернових за кордон для переробки, як це було раніше. З цією метою нашим департаментом проводиться постійна робота щодо налагодження повноцінних партнерських відносин між виробниками, владою та громадою», – відзначила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Надія Насіковська.

Пропозиції та зауваження членів Громадських рад до проекту обласного бюджету на 2019 рік та проекту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2019 рік будуть відповідним чином оформлені та враховані їх виконавцями перед винесенням на чергову сесію обласної Ради.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92