Село моє, рожева ностальгіє,

Дитинства мого радісна струна,

Про тебе спогад щедро душу гріє,

До тебе лину в найсолодших снах.

 

Село моє, мій будень, моє свято,

Моє натхнення, мій чарівний лик,

Мене навчило ти життя писати,

Одразу в зошит, зразу – в чистовик.

(Надія Подкопаєва)

 

Творчий вечір та презентація поетичної збірки «Квіти любові» нашої землячки, поетеси Надії Подкопаєвої відбувся сьогодні, 22 листопада,  у Вінницькому обласному будинку культури учителя. Вечір, сповнений  любові до рідної землі, щемливих спогадів про дитинство, зігріте теплом батьківської хати, вечір високої духовності, людяності та краси. 

Надія Дмитрівна Подкопаєва – учителька Томашпільської школи, автор однойменної книги про село Вила Томашпільського району із серії «Моя Вінниччина». Сторінки книги «Вила» розповідають про мальовничі краєвиди, заснування села, життєві історії про долі людей і цілих родин, які проживали та творили село Вила і його історію. 

Унікальність книг серії «Моя Вінниччина» полягає  в тому, що вона не має аналогів в Україні. Лише за минулий рік у Вінницькій області реалізовано 34 презентації книг цієї серії у межах сіл, районів, шкіл, клубів тощо. Книги серії «Моя Вінниччина» видаються за сприяння Вінницької облдержадміністрації та Вінницької обласної Ради. 

На презентацію збірки зібралися поціновувачі поетичного слова. Розпочинаючи творчий вечір поетеси, голова обласної письменницької організації, головний редактор журналу «Вінницький край» Вадим Вітковський розповів про співпрацю з Надією Подкопаєвою у роботі над книгою «Вила». Він також зауважив, що вихід у світ збірки поезій «Квіти любові» є закономірним продовженням творчої самореалізації авторки. 

Як зазначив у вітальному слові голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник, «Квіти любові» – це сповнена філософських роздумів лірична сповідь, де переплелись радість і смуток, спогади про дитинство і юність, мрії  і надії, поезії про історію рідного краю та його сьогодення. 

«Мене переповнює гордість за прекрасних людей нашої Вінниччини, які дарують багатство своєї душі у поетичних та прозових творах. Така творчість важлива і потрібна людям», – підкреслив Анатолій Олійник. 

З виходом збірки авторку також привітали письменниця, заступник голови МГО «Вінницьке земляцтво» у Києві Надія Гнатюк, депутат обласної Ради Жанна Дмитренко, кандидат філологічних наук, письменниця Тетяна Яковенко, та члени обласного літературно-мистецького об’єднання «Автограф», а також директор обласного Будинку учителя Тетяна Мельник. 

На вечорі панувала надзвичайно тепла та емоційна атмосфера. Між виступами гостей свята в авторському виконанні звучали вірші «До щирості тягнулася душа», «Відома істина проста», «Ця невмируща музика Шопена», «Маю я ім’я – Надія», «Спада волосся золотом з плеча» та інші. 

По завершенню творчого вечора Надія Подкопаєва висловила подяку всім гостям свята, спільні пам’ятні фото зробили члени родини авторки та усі присутні.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92