Керівництво області та міста Вінниці взяло участь у мітингу-реквіємі біля Пам’ятного знаку жертвам голодоморів (вул. Хмельницьке шосе, 7).

У скорботному заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, голова обласної Ради Анатолій Олійник, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, працівники установ та організацій області, духовенство, представники організацій громадянського суспільства та засобів масової інформації регіону.

Однією з найтрагічніших сторінок української історії ХХ століття були голодомори. Їх було три. Найстрашнішим був голод 1932-1933 років - «штучно» створений сталінським тоталітарним режимом та в усьому світі визнається як Геноцид українського народу.

Вітчизняні історики у своїх наукових працях наголошують, що Голодомор став тією ціною, яку український народ заплатив за прагнення до свободи.

Задля збереження та вшанування пам’яті про невинно загиблих синів та дочок українського народу усі присутні на скорботному мітингу запалити свічки пам’яті, поклали композиції з колосків, квіти та лампадки до Пам’ятного знаку жертвам голодоморів.

Нагадаємо, що в суботу, 24 листопада, відбудуться загальнодержавні жалобні заходи присвячені 85-м роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні. О 16:00 год буде оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, після якої українці по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті вшановуючи пам'ять жертв голодоморів в Україні.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92