Сьогодні, 27 листопада,  у приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція за участю представників ВОГО «Берегиня» щодо організації та проведення в області Всесвітньої акції «Щедрий вівторок» і «День добрих справ.

У заході взяли участь керівник відокремленого підрозділу Вінницької обласної організації «Берегиня» громадської організації «Міжнародний орден Святого Рівноапостольного князя Володимира» Валентина Іванішина спільно з представницею ВОГО «Берегиня» Оленою Шевчук.

Учасники прес-конференції поінформували про особливості проведення в області Всесвітньої акції «Щедрий вівторок» і «День добрих справ», а також розповіли про діяльність громадської організації.

«Фактично, сьогодні Всесвітній день добрих справ. Це міжнародний рух, який поєднує людей доброї волі з різних куточків нашої планети. Сьогодні, в останній вівторок листопада, в усіх населених пунктах, які приєдналися до цього руху, проводять відповідні заходи в рамках «Щедрого Вівторка». Цьогоріч Україна стала 154-ю державою, яка приєдналася до цього руху», - зауважила Валентина Іванішина.

Нагадаємо, що у 2018 році Україна підписала Меморандум про співпрацю з головним офісом #GivingTuesday і стала частиною глобальної благодійної спільноти, яка існує у понад 150 країнах світу. В Україні цей рух має назву «Щедрий Вівторок» і має на меті об’єднання усіх, хто займається або прагне долучитися до благодійності, незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової та національної приналежності. Тож Щедрий Вівторок – всеукраїнський день добрих справ, вперше в Україні проводять сьогодні, 27 листопада.

Під час прес-конференції Олена Шевчук розповіла про особливості проведення заходів у рамках руху на Вінниччині: «Наразі цей рух активно поширюється в різних куточках області. Зокрема, однією з перших долучилася Тиврівська районна організація «Берегиня», керівником якої є Інна Сувертук. Сьогодні у Тиврові в людних місцях розташували «скриньки добра» для  добровільного збору коштів. Тож, напередодні новорічних свят, ці кошти будуть використані на придбання продуктових наборів та інших необхідних речей для малозабезпечених та багатодітних сімей, людей поважного віку та для усіх, хто потребує такої допомоги». За словами Олени Шевчук, до проведення акції вже долучаються місцеві навчальні заклади та інші установи.

Учасники прес-конференції також розповіли присутнім про особливості діяльності ВОГО «Берегиня», члени якої працюють за різними напрямами в рамках «берегинського руху», включаючи просвітницьку діяльність, патріотичне виховання, популяризацію здорового способу життя, етнокультурний та туристичний напрями тощо.

На завершення зустрічі представники обласної громадської організації «Берегиня» закликали усіх приєднатися до руху, адже, за словами Валентини Іванішиної, не існує жодних вимог або обмежень для участі в акції.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92