Сьогодні, 27 листопада, відбулось перше засідання журі з проведення обласного конкурсу журналістських робіт «Моя Вінниччина» під головування заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка.

Також, до участі у засідання долучились директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, голова обласної організації спілки письменників України Вадим Вітковський, представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Вадим Мазурик .

Розпочинаючи засідання Олександр Крученюк зазначив: «На даний конкурс подано 69 журналістських робіт. Конкурс проводиться в 3-х номінаціях: «Краща стаття», «Краща онлайн-публікація» та «Кращий радіо- або відеоматеріал». За підсумками проведення конкурсу будуть визначені переможці, які отримають грошові премії. Переможці конкурсу у кожній номінації нагороджуються дипломами і грошовою винагородою у розмірах 10 тис грн.. за 1 місце, 6 тис. грн. – 2 місце, 3 тис. грн. – 3 місце. Тож сьогодні всі члени журі отримають матеріали для ознайомлення і подальшого оцінювання. Відповідно до визначених термінів, відбудеться чергове засідання, де будуть підраховані результати голосування і визначено переможців».

Нагадаємо, що обласний конкурс журналістських робіт «Моя Вінниччина» запроваджено Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Положення та склад конкурсної комісії про обласний конкурс затверджено наказом директора Департаменту від 04.06.2018 р. №17-ОД.  Метою є посилення уваги журналістів до глибокого і об’єктивного висвітлення питань економіки і політики, соціальних проблем тощо. Прийом конкурсних робіт проводився з 6 червня по 12 листопада поточного року.

«Кожен член конкурсної комісії отримає оціночні листи, на яких, після ознайомлення із поданими матеріалами за встановленими критеріями, оцінить роботи за 5-ти бальною системою. Відповідно до встановлених балів і визначаться переможці», - зазначила Світлана Василюк.

До участі в допускалися матеріали, оприлюднені у поточному році. Кожен учасник мав можливість подати до трьох конкурсних робіт і брати участь лише в одній номінації.

Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету відповідно до Регіональної  програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій  області на 2016 - 2018 роки, затвердженої рішенням 4 сесії обласної ради 7 скликання

В підсумку засідання прийнято рішення призначити наступне зібрання на 11 грудня поточного року. До того часу журі мають ознайомитись із поданими матеріалами та виставити оціночні бали.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92