V Обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво» вкотре збере кращі фольклорно-етнографічні та співочі колективи з колядками і щедрівками рідного краю, виробами народних майстрів та господинь, обрядовими хлібами та кутею з усіх районів Вінниччини.  

Сьогодні, 17 грудня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулось засідання організаційного комітету по проведенню Фестивалю.

У вступному слові Ігор Івасюк зазначив, що цьогоріч змінюється концепція фестивалю: відтепер він стане мандрівним і щороку відбуватиметься в іншому місці.

«В Іллінцях є вся необхідна інфраструктура для проведення фестивалю. Завдання сьогоднішнього оргкомітету – обговорити всі організаційні моменти та можливі виклики, пов’язані із проведенням фестивалю на належному рівні», –  зауважив заступник голови облдержадміністрації. Окрім того, він заслухав інформацію начальника управління культури і мистецтв Станіслава Городинського щодо основних організаційних питань.

«На площі міста формують локації для театралізованих дійств, діятиме виставка народного мистецтва сільських громад Іллінеччини, виставка Різдвяних світлиць сільських громад Іллінеччини, палатка з польовою кухнею для зігрівання учасників. Участь у фестивалі «Різдвяне диво» в Іллінціях візьмуть Іллінецький, Оратівський, Липовецький, Немирівський, Гайсинський, Теплицький і Погребищенський райони, а також Вінницькі обласні – академічний театр ляльок та український академічний музично-драматичний театр імені М.Садовського», – повідомив Станіслав Городинський.

Фестиваль започаткований управлінням культури і мистецтв облдержадміністрації та обласним центром народної творчості з метою підтримки і розвитку української національної культури.

Під час фестивалю шанувальники народного мистецтва матимуть можливість поспілкуватися з майстрами, помилуватись їхніми  виробами та різдвяними композиціями з природних матеріалів, а господині з кожного району частуватимуть дорогих гостей щедрою кутею та духмяною різдвяною випічкою.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92