Сьогодні, 21 січня, у приміщенні Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулась прес-конференція щодо організації та проведення IV регіонального конкурсу «Благодійна Вінниччина – 2018».

У заході взяли участь: організатор конкурсу «Благодійна Вінниччина – 2018» Дмитро Костирко; директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк;  волонтер, призер конкурсу «Благодійна Вінниччина» Андрій Сірак; благодійниця, призер конкурсу «Благодійна Україна» Діана Мороз та  директор кризового центру «Дім Мама» Ольга Череватова.

Про особливості проведення регіонального конкурсу присутнім розповів Дмитро Костирко, зауваживши: «Протягом останніх двох років Вінницька область посідає перше місце в Україні за кількістю заявок. Зокрема, у минулому році у нас було близько 112 заявок, а в позаминулому – 171. Варто зазначити, що організатори національного конкурсу також відвідують наші заходи, відзначаючи, що конкурс, який ми проводимо в області, є одним із найкращих регіональних конкурсів в Україні».

 «Благодійна Вінниччина – 2018» - регіональний конкурс вшанування доброчинців області оголошує активну фазу. Заявки на участь прийматимуть до 15 березня. Регіональний етап стартує у рамках національного конкурсу «Благодійна Україна».

Конкурс розпочав свою історію у 2007 році, а з 2012 року проводиться у форматі «Благодійна Україна» .

Метою конкурсу є розвиток ефективного соціально орієнтованого благодійництва та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та практик. 

Під час прес-конференції Діана Мороз поділилася власним досвідом участі в конкурсі та розповіла про ключові досягнення у благодійній діяльності. За її словами, залучення початківців до участі в конкурсі має особливо важливе значення, адже «Благодійна Вінниччина» є об’єднавчою платформою для однодумців. Також Діана Мороз зауважила, що участь в конкурсі є своєрідним стимулом для подальших звершень, адже перемога зобов’язує нести відповідальність.

У свою чергу, Ольга Череватова розповіла про особливості роботи кризового центру «Дім Мама», підкресливши важливе значення моральної підтримки для соціально незахищених категорій населення.

Під час прес-конференції директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк зауважила: «Хочу сказати, що в жодному класифікаторі професій ви не знайдете професію «благодійник». Її просто немає. Це поклик душі, стан душі людини, яка, можливо, інтереси суспільства ставить вище своїх власних». Також Світлана Василюк акцентувала увагу на важливому значенні благодійного руху, який також віддзеркалює тенденції та зміни у житті сучасного суспільства.

Волонтер, призер конкурсу «Благодійна Вінниччина» Андрій Сірак підкреслив, що конкурс став справжньою платформою для знайомств та посприяв втіленню спільних прагнень однодумців з благодійною метою. Також Андрій Сірак відзначив небайдужість вінничан, особливо студентської молоді. За його словами, висвітлення діяльності тих людей, які займаються благодійністю, є особливо важливим, адже саме вони демонструють активну життєву позицію.

У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2018 року; благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, а також благоотримувачі, представники медіа.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації, фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, які зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

Заявку можна завантажити на сайті «Благодійна Україна» https://blagoukraine.org/news/361-blagouk-18.html.

Заповнену заявку необхідно надіслати електронною поштою на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 15 березня 2019 року.

До заявки доцільно додати відскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи).

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92