Сьогодні, 18 лютого, вінничани поклали квіти до скульптурної композиції «Дерево Свободи», яке присвячене Героям Небесної Сотні та Революції Гідності.

В урочистому покладанні квітів взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, міський голова Сергій Моргунов, заступники голови облдержадміністрації Андрій Гижко та Олександр Крученюк, депутати обласної та міської рад, учасники подій Революції Гідності, військовослужбовці Збройних Сил України, учасники антитерористичної операції на сході України та операції Об’єднаних сил, представники духовенства, організацій громадянського суспільства та засобів масової інформації області.

«Ніколи нам не забути події листопада 2013 року – лютого 2014 року, які увійшли в українську історію як Революція Гідності. Учасники подій Революції Гідності проявили національну та громадську позицію, людяність та відвагу. Вони виступили на захист демократії, прав і свобод людини, європейського майбутнього нашої країни, тому що були переконані: українці заслуговують жити краще. Герої Небесної Сотні загинули за Україну – державу вільну та незалежну, яка йде своїм шляхом. Ми повинні пам’ятати про самовідданість Герої Небесної Сотні та підтримувати всіх тих, хто сьогодні захищає незалежність Української держави», – зазначила мати Героя Небесної Сотні Зоя Шимко.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до скульптурної композиції «Дерево Свободи» присутні вшанували пам'ять усіх тих, хто 5 років тому не повернувся живим з Площі Незалежності у Києві під час буремних подій Революції Гідності.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92