Сьогодні, 14 березня, на Європейській площі відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Героям Небесної Сотні й воїнам АТО та Меморіалу Слави з нагоди відзначення на Вінниччині першої річниці Дня українського добровольця.

Зазначимо, що відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VIII «Про встановлення Дня українського добровольця», з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань, 14 березня оголошено Днем українського добровольця.

В урочистому покладанні квітів взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, міський голова Сергій Моргунов, військовослужбовці Збройних сил України, учасники антитерористичної операції на Сході України, мешканці та гості міста, представники інститутів громадянського суспільства та засобів масової інформації області.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх українських військовослужбовців, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей.

Взвод Почесної варти командування Повітряних Сил у супроводі військового оркестру пройшов урочистим маршем по Європейській площі, віддаючи шану українським Героям.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92