Сьогодні, 23 квітня,  у Вінниці проходив VІІ пленум обласної  ради організації ветеранів України.

Головною темою зібрання стало обговорення проведення у 2019-2020 роках звітів і виборів у місцевих і регіональних відокремлених підрозділах - первинних, ОТГ, районних, міських, обласній організаціях ветеранів та скликання чергової ХІ конференції обласної організації ветеранів України, звіт голови організації про проведення естафети пам’яті, присвяченої визволенню районів та міст Вінницької області від нацистських загарбників та підготовка до святкування Дня перемоги в області.

Хвилиною мовчання на початку пленуму вшанували присутні пам'ять колег – активістів ветеранського руху Вінниччини, які відійшли у вічність.

У звіті  голови ветеранської організації Леоніда Копецького зазначалось, що громадська організація спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування спрямовує діяльність первинних, районних, міських  організацій ветеранів на вирішення питань соціального захисту ветеранів, пенсіонерів, надання матеріальної підтримки, координує діяльність з патріотичного виховання молоді, вивчає, узагальнює та впроваджує у життя форми і методи статутної діяльності, поширює позитивний досвід ветеранських організацій.       

У виступах голів районних ветеранських громадських організацій Вінницької, Липовецької, Немирівської, Козятинської районних та Вінницької міської наводились приклади позитивного досвіду роботи організацій.

Пленум, як пріоритетним, визначив завдання більше уваги приділяти соціальному захисту ветеранів, що передбачено Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в першу чергу медичному, пенсійному, житлово-комунальному обслуговуванню пільгових категорій населення. В планах роботи організації -  проведення засідань «круглих столів»,  присвячених Дню Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні та 75-й річниці визволення України, активізація музейно-пошукової роботи, реставрація, поповнення і поновлення новими експонатами музеїв.

Закликав присутніх удосконалювати стиль статутної діяльності, організаційно зміцнювати всі ланки ветеранських структур, активізувати героїко-патріотичну роботу з виховання молоді на кращих традиціях старших поколінь та покращувати взаємодію з органами влади голова Вінницької обласної Асоціації ветеранів силових структур  Петро Бойко.

За підсумками роботи пленуму були ухвалені  відповідні  постанови.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92