Про це сьогодні, 14 травня, на прес-конференції розповіла організатор заходу, голова громадської організації «Культурний Всесвіт» Тетяна Верещак.

Книжковий фестиваль «VinBookFest» – це один з 25 проектів, що став переможцем конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Наш фестиваль покликаний популяризувати на території області книгу та читання, твори українських письменників та книговидавництво як невід’ємні атрибути життя», – зазначила Тетяна Верещак.

Фестиваль відбуватиметься за підтримки міської ради та обласної державної адміністрації, Вінницької міської централізованої бібліотечної системи, Центру концертних та фестивальних програм, а також кінотеатру «Родина».

«Це вже третій по рахунку книжковий фестиваль, що відбудеться на Вінниччині. Ми завжди намагаємося максимально залучити до участі вітчизняних письменників та місцевих любителів книги. Наша мета: показати, що українська книга – існує, вона розвивається, стає популярною, а читати – це модно та креативно», – відзначила директор Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк.

Фестиваль відбуватиметься протягом 2 днів – 17 та 18 травня з 12:00 до 18:00 години на Майдані Незалежності (фонтан Мушля).

Гостями фестивалю будуть відомі українські письменники Сашко Лірник, Зірка Мензатюк, Євгенія Пірог та Василь Шкляр.

«VinBookFest» включатиме книжкову виставку-ярмарок вітчизняних видавництв та книгарень «Новинки книжкового двору», майстер-класи для дітей та дорослих, зокрема з плетення маскувальної сітки, тематичні фото зони, а також підведення підсумків конкурсу «Селфі з улюбленою книгою». Окрім того, під час фестивалю буде проведено благодійну акцію «Книга для бійця», презентацію інноваційних проектів «Kids Police City», «Дитяча інклюзивна література» та «Бібліотека здатна дивувати».

Родзинка фестивалю – проект «Кіно у твердій обкладинці», який передбачає показ кінофільму за оповіданням Сашка Лірника «Чорний козак».

Інформаційний супровід реалізації усіх проектів, що стали переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету, здійснює Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92