У с. Бабчинці Чернівецького району відбулась презентація книги-історії села із серії «Моя Вінниччина».

26 листопада в актовій залі Бабчинецької середньої школи презентували книгу уродженця цього села, ветерана РУХу, вінничанина Леоніда Козачуна «Мої дивовижні Бабчинці».

У заході взяли участь члени творчої групи «Видавничого Дому «Моя Вінниччина», зокрема, письменники Вадим Вітковський, Михайло Каменюк, Андрій Стебелєв, Михайло Вдовцов, Жанна Дмитренко, Олександр Височанський, а також відомий фотожурналіст Олександр Гордієвич, композитор і виконавець пісень Тетяна Скоморовська.

Привітав присутніх із важливою подією голова Чернівецької районної ради Василь Мельничук.

У рамках презентації відбулось живе прочитання найяскравіших сторінок книги як письменниками і видавцями, так і талановитими учнями та викладачами школи в своєрідній літературно-мистецькій композиції. У залі були присутні, крім учнів і педагогів, ветерани села, представники культурної інтелігенції району, в повному складі Чернівецьке районне літературне об’єднання на чолі з його головою Валентиною Мількевич.

Вкрай важливим є те, що с. Бабчинці отримало власний історично-публіцистичний паспорт як і кілька десятків інших сіл області.

Серія книг «Моя Вінниччина» видається за кошти обласного бюджету за підтримки місцевих райдержадміністрацій і рад.

  

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92