Сьогодні, 4 грудня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася пресконференція щодо проведення першої урочистої церемонії «Лицарський Хрест Бойового Братерства», приуроченої до відзначення на Вінниччині Дня Збройних Сил України.

Захід став можливий завдяки підтримці обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Урочиста церемонія «Лицарський Хрест Бойового Братерства» відбудеться 6 грудня у Вінницькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.К. Садовського. Початок о 14:00 год. Вхід вільний.

«Захід такого формату відбуватиметься вперше на Вінниччині. Ми ставимо перед собою завдання вшанувати пам'ять загиблих захисників нашої держави, відзначити добровольців-вінниччан та героїв війни на сході України, зокрема 25 добровольців «Лицарським Хрестом Добровольця», 10 з яких – посмертно, та учасників АТО/ООС «Хрестом Бойового Братерства», – зазначила директорка благодійної організації «Благодійний фонд «Діти Європи» Світлана Бевз.

Окрім того, учасників буде відзначено Подяками обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Концертна програма заходу підготовлена громадською організацією «Молода Подільська Січ» та Вінницьким обласним центром народної творчості.

«Ми з великою шаною та повагою ставимося до усіх тих людей, які сьогодні захищають суверенітет та незалежність нашої держави, а також пам’ятаємо усіх, хто віддав своє життя за краще майбутнє України», – відзначила голова громадської організації «Молода Подільська Січ» Валентина Шпак-Мельник.

У рамках проведення заходу у холі Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.К. Садовського експонуватимуться тематичні виставки «Історія українського війська», «Вогнем пульсує війна», «Добровольці батальйону «Айдар» Руслана Кашаюка, а також «Картини з фронту» Світлани Луців-Логуш.

За словами Світлани Бевз, організатори заходу сподіваються, що у подальшому він стане традиційним для Вінниччини та об'єднає усіх борців за сильну та незалежну Україну.

  

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92