18-20 лютого в Україні згадують Героїв Небесної Сотні – людей, які шість років тому загинули під час Революції Гідності на столичному Майдані. Це були одні із найтрагічніших сторінок в історії незалежності України.

На Вінниччині, серед інших пам’ятних заходів, сьогодні відбулося покладання квітів до встановленого на честь загиблих майданівців «Дерева свободи».Хвилина мовчання супроводжувалася композицією «Плине кача…» у виконанні військового оркестру. Потім керівники області та міста, небайдужі вінничани поклали квіти до меморіалу, а на «Дереві свободи» засвітилися квітки вишні, які опадають на мапу України.

Нагадаємо, під час тих трагічних подій загинуло троє наших земляків – Максим Шимко, Валерій Брезденюк та Леонід Полянський. На честь загиблих майданівців було створено скульптуру у вигляді дерева вишні, з якої опадають 107 квіток – за числом вбитих протестувальників під час Революції Гідності. Бронзовий меморіал висотою п’ять з половиною метрів встановлено 23 лютого 2018 року на постаменті у вигляді карти України.

Їх назвали Небесною Сотнею – 107 наших співвітчизників, які загинули на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за волю і право бути Українцями.

Честь і шана тим, хто відійшов у небуття. Пам’ять про них вічно житиме у наших серцях! Хай вона згуртує всіх живих, дасть нам силу й волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Слава Україні!  Героям слава!

  

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92