9 березня на площі Тараса Шевченка біля обласного краєзнавчого музею відбулись заходи з нагоди відзначення 206-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.

Вшанували Генія українського народу керівники області та міста, майстри літературного слова, представники громадськості та засобів масової інформації.

Для учасників заходу підготували літературно-музичну композицію «Шевченко і сучасники. Діалог на відстані століть» за творами Тараса Шевченка, Анатолія Бортняка, Сергія Вдовиченка, Петра Перебийноса та Михайла Стрельбицького.

Обласне літературно-мистецьке свято продовжилося звучанням Гімну України у виконанні Подільського камерного хору «Леонтович-капела» та хорового колективу Вінницького коледжу культури і мистецтв ім. Миколи Леонтовича (художній керівник – Ольга Бабошина).

За особистий внесок у збереження і розвиток української мови, вивчення і популяризацію творчості Великого Кобзаря та з нагоди 206-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка активних подолян відзначили Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради, а також грошовими винагородами.

Нагороди вручили голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк та заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.

На завершення заходу під музичний супровід «Реве та стогне Дніпр широкий!» відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасові Григоровичу Шевченку.

Для України ім’я безсмертного Кобзаря є символом слави, величі та національної гордості. Неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник та мислитель, непохитний борець за державну незалежність назавжди залишиться у пам’яті українців та світової спільноти.  

  

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92