В умовах українських реалій, коли Україна ціною життя Героїв Небесної сотні та Героїв АТО,  зусиллями українських військових, добровольців відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває національно-патріотичне виховання молоді.

Цій тематиці  був присвячений «круглий стіл», ініційований Вінницькою обласною організацією ветеранів України, який відбувся в приміщенні гарнізонного будинку офіцерів Повітряних Сил ЗСУ 12 березня.  

У заході взяли участь представники депутатського корпусу, обласного військового комісаріату, Департаментів соціальної та молодіжної політики та інформаційної діяльності ОДА, обласного молодіжного центру «Квадрат», Інституту національної пам’яті України, військовослужбовці, учасники АТО/ООС, ветерани силових структур області, науковці, історики, представники засобів масової інформації.

«Національно-патріотичне виховання – це планомірна виховна діяльність, спрямована на формування почуття патріотизму. Таке виховання включає розвиток любові до своєї країни, національної самосвідомості, дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій, прагнення праці на благо рідної країни, її народу» - підкреслив у вступному слові модератор заходу, ветеран ЗСУ  Петро Бойко.

Учасники «круглого столу», обговоривши низку питань, що стосувалися національно-патріотичного виховання, як основи національної безпеки України,  ролі державних органів влади та громадськості  в національно-патріотичному вихованні виконання обласної програми національно-патріотичного виховання, підсумували, що саме патріотизм виступає суттєвим внутрішнім мотивом для саморозвитку і розкриття всіх потенційних можливостей в духовній, економічній і соціальній сферах життя суспільства.

  

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92