28 червня - День Конституції України.

Кожен громадянин має усвідомлювати, що Конституція будь-якої країни – це гарант її соборності і незалежності, головний оберіг її державності і демократії, своєрідний суспільний договір, відповідно до якого Україна знає, за якими правилами живе, розвивається, який має політичний та адміністративний устрій, яким є її міжнародне положення на світовій мапі, які принципи прав і обов`язків людини вона декларує.

У світі не існує більш ефективної форми соціальної угоди між владою і суспільством, крім Конституції, яка за визначенням є головним установчим документом держави, фундаментом її правової системи.

Саме тому 28 червня – це державне свято для кожного українця, і цьогоріч, у день 24-ї річниці Основного Закону держави наші громадяни шанують історичних постатей та сучасників, пам`ятні дати і події, які були визначальними в історії становлення і розвитку України.

З цієї нагоди у Вінниці відбулось делеговане покладання квіткових гірлянд до меморіальної дошки І-му Уряду Української Народної Республіки, який тричі знаходився у м. Вінниці; меморіальної дошки Дмитра Марковича, який був Міністром юстиції в Уряді Директорії та головою Подільської і членом Центральної Рад УНР; пам'ятника Симону Петлюрі - українському державному та військовому діячеві  часів Української революції 1917—1921 роки, Голові Директорії УНР, отаману війська та флоту УНР; меморіальної дошки Костянтину Василенку - громадському та політичному діячеві, члену Центральної Ради, генеральному секретарю (першому міністру) праці Української Народної Республіки в 1917 році; меморіальної дошки сотнику армії УНР, учаснику боротьби за незалежність Семену Якерсону, а також до  Меморіалу Слави, пам’ятного знаку загиблим бійцям Небесної Сотні й Героям АТО та інтерактивної стели пам'яті Героїв Небесної Сотні і АТО.

Незалежна Україна – досить молода держава, втім, її Конституція визнана одним із найкращих політико-правових актів, що регламентують державний розвиток. І від кожного з нас вимагається лише одне – чітко і прозоро, чемно і чесно дотримуватись всіх норм, які прописані в Основному Законі, шанувати свою країну та берегти законність, починаючи з себе, з кожного з нас.

Слава Україні!

  

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92