Друга світова війна 1939-1945 років - наймасштабніша світова війна в історії людства.

За інформацією Українського інституту національної пам’яті, у Другій світовій війні взяли участь 80 % населення планети, бойові дії велися у 2/3 існуючих на той момент держав.

Під час цієї війни було здійснено найбільші в історії злочини проти людяності (зокрема, Голокост), а також уперше і востаннє використана атомна зброя.

До армій ворожих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдатів, загальні втрати військових та цивільного населення складають від 50 до 85 мільйонів осіб.

Ті далекі події мали трагічні наслідки для кожної української родини.

Подвиг ветеранів війни – еталон мужності і патріотизму. І скільки б не минуло часу, ми пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога життя над смертю.

Представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації спільно з  обласною і міською громадськими організаціями ветеранів  Вінниччини сьогодні, 2 вересня,  взяли  участь у меморіальних заходах, де вшанували пам’ять усіх тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, закатованих жертв тоталітарних режимів, тих, хто віддав своє життя для визволення України від окупантів.

«Увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшанування пам’яті загиблих героїв та жертв нацизму – наш священний обов’язок. Адже ніколи знову це не має повторитись», – зазначила  директор Департаменту Світлана Василюк  під час покладання квітів до братської могили «Меморіал Слави» з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни.

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92