В Будинку культури с. Човновиця Оратівського району, 28 вересня, з пройшла презентація книги-історії села Закриниччя, яке входить до Човновицької сільської ради.

Авторами книги стали уродженець Закриниччя, нині київський підприємець Олександр Татарчук, краєзнавці Надія Бойченко та Жанна Тарнавська. Їх вітали односельці із Закриниччя та жителі Човновиці, адже ці два села поєднує спільна радісна і гірка історія і знаходяться вони неподалік один від одного. Презентацію вдало доповнили виступи авторів книги, сельчан та гостей, що причетні до видання історії Закриниччя, яка вийшла черговим томом у народній серії «Моя Вінниччина». Творчу групу видавництва цього разу складали його директор Вадим Вітковський, редактор серії книг «Моя Вінниччина» Михайло Каменюк, письменники Жанна Дмитренко та Андрій Стебелєв, фотохудожник Олександр Гордієвич. На презентацію був також запрошений видавцями та громадою села Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські, адже чимало сторінок книги присвячені власникам Закриниччя кінця ХІХ-початку ХХ століття польській родині Вільчинських.
Вадим Вітковський вручив авторам книги про Закриниччя Почесні грамоти Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради, а також повідомив приємну новину: згадана книга занесена до Книги рекордів України з записом: «Вперше, видавництво – найбагатотомніше видання історії міст, сіл і хуторів України коштом обласного бюджету – в кожен дім села».
На презентації відбувся обмін думками, враженнями, пропозиціями,а ще звучала музика, вірші та пісні. Усім гостям на вишитих рушниках господарі піднесли пишні подільські короваї. У відповідь Консул Республіки Польща Дамян Цярцінські подарував сільській бібліотеці альбом з краєвидами своєї країни, Вадим Вітковський – книгу варшав’янки Ірен Вільчинської про свою родину. Щиро вітали земляків з визначною подією уродженці Човновиці – голова Човновицької ОТГ Подолянчук (Сокур) Ганна Федорівна, голова Оратівської районної ради Галина Лошак та провідний методист Вінницького обласного Центру народної творчості Сергій Бугай, чиї краєзнавчі розробки знані на весь край.
З усіх пропозицій, які звучали цього дня, найбільшу підтримку отримала ідея підгогтувати і видати окрему історію Човновиці – села з міцними трудовими та творчими традиціями.

  

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92