30 жовтня в селі Розкошівка Теплицького району відбулася презентація книги-історії села «Розкошівський скарб» (серія «Моя Вінниччина»). Її автор – ветеран охорони здоров’я, житель с.Розкошівки Володимир Олексійович Юхимчук, письменницький запис книги – Михайла Каменюка.

Друк книги став можливим за рахунок обласного бюджету.

Раніше повідомлялося про історію написання цієї книги, про громадянський подвиг Володимира Юхимчука, дитини війни, про його титанічну працю зі створення музею рідного села, сотні рідкісних експонатів до якого досі зберігалися в малопристосованому приміщенні.

Разом із книгою «Розкошівський скарб», у день презентації музей переїхав до приміщення сільської школи, де зібралася громада села.

Автора привітали керівники району – голова Теплицької РДА Олег Побірський та голова районної ради Тетяна Сокотнюк.

Щирі побажання також висловили: голова Теплицької ОТГ Руслан Трамбовецький, завідувач Теплицького відділу народної освіти Борис Чечельницький, директор та редактор  Видавничого Дому «Моя Вінниччина» Вадим Вітковський та Михайло Каменюк, учасниця творчої групи по впорядкуванню книги «Розкошівський скарб», письменниця Людмила Любацька, а також письменниці Тетяна Приймасюк, Раїса Гарбуз, члени райлітоб’єднань Теплика і Ладижина.

Особливу подяку присутні висловили колективу Розкошівської школи, де розмістився сільський музей. Серед безлічі художніх вишивок тут є чимало робіт дружини Володимира Юхимчука – Валентини Станіславівни, постійного помічника і однодумця свого чоловіка в його подвижницькій роботі. На кошти цієї неповторної родини на сільському кладовищі відкрито Пам’ятник Солдатській Вдові, про що також розповідається у книзі-історії.

За досягнення у галузі краєзнавства та активну громадянську позицію Вадим Вітковський вручив Володимиру Юхимчуку Почесну Грамоту Вінницької облдержадміністрації та обласної ради, а Михайло Каменюк, за дорученням правління Вінницької обласної журналістської організації, - квиток члена Національної спілки журналістів України. Адже в творчому доробку ветерана не лише ця чудова краєзнавча книга, а й багато років співпраці з районною газетою, де він постійно публікує свої краєзнавчі розвідки.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92