В приміщенні Будинку культури с.Уладівки Літинського району 13 жовтня відбулася урочистість: громаді села презентовано книгу Павла Ткачука «Уладівко – доле моя» (серія історій сіл і міст «Моя Вінниччина). На подію прибули редактор серії «Моя Вінниччина», письменник і журналіст, заслужений працівник культури України, заступник голови Спілки слов’янських письменників України Михайло Каменюк, відомий журналіст і фотохудожник Олександр Гордієвич, група членів Літинського райлітоб’єднання «Дзвінкова криниця», освітяни села і району, сільський актив, молодь.

Гості спершу познайомилися з чудовим музеєм, створеним багатьма поколіннями школярів Уладівської 8-річної школи, в якій 34 роки директорував Павло Іванович Ткачук – невтомний краєзнавець, щирий патріот, один з фундаторів Руху на Літинщині, а ще – поет, прозаїк. Директор школи і очолив постійну пошукову роботу по збиранню експонатів музею, якому ось уже 50 років.Чого в музеї тільки нема: зуб мамонта вагою до 5 кілограмів, фрагменти трипільського посуду, козацька зброя, велика книгозбірня патріотики з автографами авторів з усього світу, Шевченків «Заповіт», вишитий шкільною прибиральницею…

А презентація книги-історії села пройшла в стінах Будинку культури, який без перебільшення зумів залишитися до сьогодні для уладівчан Вогнищем культури і мистецтв. Вражає подвір’я довкола нього, яке навіть пізньої осені палає морем квітів. Всередині постійно діючі виставки виробів народних майстрів, місцевої етнокультури, працюють різноманітні гуртки, в тому числі, і літературний, і кожен звітує перед земляками виставками світлин. А все це тому, що завідує цим «маєтком мистецтв» невтомна жінка – колишня вчителька-літератор Ганна Василівна Комчар. Це – господиня, ініціатор, співуча жінка-знавець людської душі. Її чоловік – Володимир Володимирович, педагог-філолог, віртуозний музикант і композитор, душа аматорського вокального ансамблю «Ладосвіт». Такі люди здатні повести за собою інших завжди.

На малій сцені виступали того дня поети і співаки, лунали вірші, пісні. Найбільше оплесків перепало на долю 3-річної співачки Насті Кацал, третьокласниці Лізи Мороз – за патріотичне спрямування виконаних пісні і вірша.

Уладівка - надбужанська історична перлина Вінниччини, сьогодні є такою мальовничою і доглянутою, завдяки самовідданості сільського голови Майї Крот. Майю Петрівну ми також бачили і слухали на сцені під час урочистостей

Фоторепортаж з події Олександра Гордієвича.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92