Сьогодні, 16 жовтня, за допомогою сервісу для організації онлайн-конференцій та відеозв'язку Zoom відбулося обговорення актуальних питань щодо розроблення проєкту нової Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.

«З метою проведення консультацій з громадськістю щодо проєкту стратегії, при Секретаріатові Кабінету Міністрів України створено робочу групу, яка спільно з Офісом Координатора проєктів ОБСЄ в Україні ініціювала проведення серії регіональних онлайн-обговорень за участю експертів. Основна вимога до нової стратегії – це максимальна дієвість. Це повинен бути документ, до якого можна звертатись у своїй повсякденній роботі, не залежно від того, є ти представником влади чи громадянського суспільства», – зазначив Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема.

«Стратегія визначає основні напрямки та методи державної підтримки інститутів громадянського суспільства в Україні. Сьогодні громадські об’єднання є рівноправними партнерами органів державної влади у процесі розвитку суспільства і держави. Важливо чітко описати механізми співпраці та сприяти тому, щоб вони постійно вдосконалювались та залишалися ефективними», – відзначила менеджерка проєкту «Розвиток громадянського суспільства» Офісу Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Ольга Озерна.

Проєкт Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні передбачає посилення фінансової сталості громадських об’єднань, підвищення рівня їх фаховості та спроможності, а також введення поняття «суспільно корисна організація».

Значне місце у проєкті нової стратегії займає питання посилення інформаційного супроводу реалізацій положень стратегії, особливо на регіональному рівні.

Також, пропонується замінити Координаційні ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства, що утворені при відповідних органах державної влади, систематичними нарадами. При цьому розробники проєкту стратегії наголошують, що це можливо лише за умови подальшого інституційного розвитку громадських рад як консультативно-дорадчих органів.

В обговоренні проєкту стратегії активну участь взяли представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації та члени Громадської ради при обласній державній адміністрації.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92