Напередодні новорічних та Різдвяних свят представники Національної скаутської організації Вінницький Пласт передали колективу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА Вифлеємський Вогонь Миру.

Цей вогонь – символ духовного єднання та підтримки. Його передають з рук в руки, щоб поділитись частинкою добра, любові і святкового настрою.

Попри усі складнощі, пов'язані з пандемією, скаути вирішили не переривати традицію поширення Вифлеємського вогню миру напередодні Різдва.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА Світлана Василюк, приймаючи благодатний вогонь, подякувала юним пластунам та побажала вірити в себе, досягати цілей і впевнено крокувати вперед по життю.  

Вифлеємський вогонь пластуни Вінниччини отримали з рук львівських пластунів, яким вогонь до кордону привезли польські харцери. А до Польщі вогонь миру приїхав з Відня, куди його доправили літаком із Вифлеєму.

Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа нужденним і тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — скаути інших країн.

Традиційно Вифлеємський Вогонь Миру передають церквам різних конфесій, сиротинцям, лікарням громадським організаціям, адміністрації міста та області.

Хай благодатний вогонь із Вифлеєму як символ миру та добра впевнено крокує світом, утверджуючи любов і злагоду у кожному домі!

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92