Його слова – вічні, його творчість актуальна і зараз, пройшовши крізь століття. Наш, український, щирий і вистражданий часом «Кобзар» став своєрідним пророком, адже в кожному його творі простежується не лише філософське осмислення минулого, а й застереження та повчання для майбутніх поколінь.

Тарас Шевченко - це символ волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символ національного руху та відродження.

9 березня 2021 року з нагоди 207-ї річниці від дня народження поета й художника, представники обласної та міської влади  поклали корзини з квітами до пам’ятника  видатному «Кобзареві»  на знак вшанування видатного українського митця.

У рамках урочистих заходів, перший заступник Голови облдержадміністрації Наталя Заболотна вручила представникам  творчої громадськості області, поетам та письменникам  Вінниччини, митцям – знавцям творчості Тараса Шевченка Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради й грошові винагороди.

Вісім творчих особистостей Вінниччини були відзначені за мистецькі заслуги та змістовну роботу над тим, аби творчість Тараса Шевченка і нині знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість, гідність та продовжувала об'єднувати нас через століття.

Зауважимо, що усі заходи відбулись у максимально обмеженому форматі з дотриманням карантинних норм.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92