В рамках співпраці Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України з органами місцевого самоврядування та за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, днями до бібліотечної системи Калинівської громади передано кількасот книг вінницьких письменників.

Так, за участі представників обласної письменницької організації та обласної комунальної установи «Видавничий Дім «Моя Вінниччина» Вадима Вітковського та Олександра Гордієвича спільно із видатним сатириком Олегом Чорногузом 20 квітня було передано закуплені громадою книги на загальну суму 49 тис грн.

Це уже не вперше Калинівська громада, фінансує закупівлю книг для своїх бібліотечних фондів, водночас підтримуючи вінницьких письменників. Зокрема минулого року, з ініціативи Василя Поліщука, який на той час очолював районну раду, депутати підтримали рішення перерахувати обласній організації НСПУ 20 тисяч гривень за книги спілчан.

Вадим Вітковський зауважив, що подібна співпраця письменників з органами місцевого самоврядування ледь не єдиний приклад на всю Україну: «Триває на Вінниччині творче співробітництво Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України з органами місцевої влади, що ніколи не покидають літераторів у важкий час і всіляко підтримують, на диво усій Україні. І сьогодні ми тут, аби передати очільнику Калинівської громади Василеві Поліщуку і бібліотечним працівникам закуплені книги на суму 49 тисяч гривень».

Разом з ти під час зустрічі Василь Поліщук підтвердив свій твердий намір фінансово підтримати передплатою і головний письменницький часопис - газету «Літературна Україна», що стояв біля колиски відновлення Державної Незалежності України.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92