Цьогоріч, як і в 2016 році  фест проходитиме  у місті Хмільник. Про це, під час прес-конференції, в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації розповіли  організатори дійства.

Традиційно, організатори фестивалю, а це Вінницький козацький полк ім..Івана Богуна, підготувати програму як для дорослих так і дітей. Будуть різноманітні майстер-класи народних ремесел (соломо плетіння, гончарство, вишивки). Гості та учасники дійства зможуть взяти уроки гри на народних інструментах сопілці та викувати собі обереги у справжній кузні.

За словами співорганізатора фестивалю «Живий вогонь» Ольги Маліновської   до участі  залучено представників козацтва з п'яти областей України, народних майстрів, представників спортивних федерацій, народні колективи з усієї Вінницької області та зірок сучасної сцени.

«Протягом дня діятиме ярмарок народних виробів, козацька галявина, де можна буде зробити фото зі справжніми козаками та родзинка цьогорічного фестивалю – повстанська галявина. Там буде можливість сфотографуватися з реконструкторами у формі УНР-івців та вояків УПА,мпостріляти в пейнтбольному тирі, розібрати зброю, вивчити повстанські гасла та побувати в стилізованій криївці. Новинкою стане музей старовини під відкритим небом – дивовижні речі, які знайшли тут своє друге життя. Також на учасників чекають спортивні змагання з армреслінгу та жиму лежачи», – говорить Ольга Маліновська.

На фесті працюватиме одразу дві сцені:рок та народна.

«Неймовірні емоції глядачам подарує рок-концерт. На вечірній сцені виступатимуть: гурти  «Чумацький шлях», «Re-Mix», «GG ГуляйГород» (етно-виконання),та «GG ГуляйГород» (електронна музика), лідер гурту «Широкий лан» Святослав Бойко, та хедлайнер свята – запальна і драйвова Кіра Мазур, дівчина виконує авторські пісні в етно-стилі з електронним аранжуванням»,-  розповідає ведуча фестивалю  Любов Завальнюк.

Не обійдеться і без традиційного купальського обряду  - для його проведення запалять вісім ватр, також дівчата пускатимуть на воду сплетені віночки. Основною ж родзинкою святкувань, традиційно буде видобування «живого вогню» - коли без жодного сірника за допомогою спеціальної конструкції, кількадесят дужих чоловіків видобувають вогонь з дерева.   

Фестиваль  реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації та співфінансується коштами обласного бюджету.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92