Сьогодні, 29 серпня, після Всеукраїнської хвилини мовчання, відбулось покладання квітів та гірлянд до пам’ятного знаку «Небесній Сотні та загиблим Героям АТО/ООС», мультимедійної стели пам’яті на Європейській площі міста Вінниця.

У поминальних заходах взяли участь Перший заступник Голови обласної державної адміністрації Наталя Заболотна, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, заступник Вінницького міського голови Галина Якубович, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадськість.

Співорганізатор поминальних заходів – громадська організація «Єдина родина Вінниччини», що об’єднує родини загиблих захисників України.

«Надзвичайно важливим сьогодні є збереження пам’яті про загиблих вінничан – учасників АТО/ООС. Це потрібно в першу чергу живим: пам’ятати тих, хто віддав найдорожче заради збереження мирного життя для нас. Щиро дякую усім, хто долучився до організації такого заходу, а молодому поколінню хочу побажати: жити гідно та завжди цінувати те, що маєте, не марнувати свого життя та завжди пам’ятати про ціну свободи», – зазначила під час свого виступу голова організації Світлана Корнелюк.

Для присутніх прозвучала пісня «Герої не вмирають» у виконанні солістів оркестру «Крила України» Центру Військово-музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України Дмитра Кукурузяка та Руслани Тулякової.

Цей день – данина пам’яті за нашими славними синами, які в різні часи, а особливо – в період російської агресії на сході України поклали свої життя за нашу свободу і мирне співіснування. І наш вічний борг перед ними – це данина пам’яті цим мужнім воїнам, яких виховала рідна земля, рідна родина!

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 2019 року № 621/2019, щороку 29 серпня в країні відзначається «День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України». Приурочений він до періоду найбільших втрат сучасного українського війська – дня виходу з «Іловайського котла» 29 серпня 2014 року.

Вічна пам’ять Героям! Слава Україні!

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92