В роботі семінару  взяли участь голова Ради організації  ветеранів України Віктор Шмаков, його заступник Ангеліна Моісеєва, голова Вінницької обласної Ради організації  ветеранів України Леонід Копецький, заступник  головного лікаря госпіталю Віктор Джигалюк, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Світлана Василюк.

Зі вступним словом до присутніх звернувся Голова  Ради організації  ветеранів України Віктор  Шмаков, який відзначив позитивний досвід волонтерської роботи у Вінницькій  області. Враховуючи непрості  соціально-економічні умови, в яких проживають ветерани, пенсіонери, одним із найважливіших завдань в діяльності організації, на його думку,  є увага до ветеранів та волонтерського руху. «Потрібно доводити до людей необхідність волонтерської діяльності та показувати, як волонтер, витрачаючи вільний час може набратися цінного досвіду та допомогти у вирішенні соціально-важливих питань, чи врятувати чиєсь життя у випадку, якщо мова йде саме про волонтерську діяльність, направлену на допомогу українським солдатам, – переконаний Віктор Шмаков.

Як зазначила Світлана Василюк, одним із пріоритетних в роботі обласної влади є саме напрямок розвитку ветеранського руху, створення умов для утвердження в суспільстві шанобливого ставлення до ветеранів та людей літнього віку.

«В тісній співпраці з обласними ветеранськими організаціями ми працюємо над розробленням і реалізацією заходів, метою яких є поліпшення здоров’я ветеранів, оптимізація системи соціально-медичної допомоги, задоволення соціальних та культурних потреб, стимулювання їх громадської активності. В цьому напрямку ми будемо рухатись далі» - зазначила Світлана Василюк..

Робота у Вінницькій  області  здійснюється за напрямками – « пенсіонер-пенсіонер», « пенсіонер-молодь», « пенсіонер - волонтер».   Такі моделі взаємодопомоги об’єднують  громаду. Волонтерські центри створені в кожному районі області і вже дають гарні практичні  результати.  На сьогодні  волонтерською допомогою охоплено  близько  20 тис. громадян.

Учасники семінару  заслухали звітні доповіді  про проведену у роботу, обговорили  напрямки волонтерської діяльності  та  досягнення  у  роботі з  різними категоріями громадян, що потребують соціальної допомоги,  плани щодо розширення співпраці з молоддю, заслухали головного редактора газети «Ветеран України».

Представники дев’яти регіонів України були надзвичайно вражені найкращим лікувальним закладом держави, гостинністю і теплотою зустрічі  з  вінничанами. Вони відвідали світломузичний фонтан «Рошен» і ознайомились з експозиціями музею М.І.Пирогова. 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92