«Школа публічної політики та адміністрування зі стратегічного управління розвитком громад для голів територіальних громад і місцевих активів» - така повна назва цього проєкту, який вже п`ятий рік поспіль реалізовують науковці Стусівського університету з учасниками громадської організації «Центр аналізу та розвитку громадських комунікацій «Діалог», в тісному партнерстві із Вінницькою облдержадміністрацією, обласною Радою та обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування. Варто зазначити, що даний проєкт має великий успіх серед службовців, представників органів виконавчої влади різних рівнів та органів місцевого самоврядування, адже він спрямований на покращення персональних практик, умінь та знань, їх реалізації в процесі формування управлінських рішень в усіх територіальних громадах.

Кейс політичних, економічних знань, основи менеджменту та комунікаційної роботи, налагодження зв`язків із громадськістю та шляхів взаємодії між різними управлінськими структурами, розвиток громад та інфраструктури – це, і не лише це опановуватимуть учасники 5-го тренінгового блоку, який розпочав свою роботу 12 жовтня в стінах ДонНУ ім. В.Стуса.       Вітаючи учасників програми, а це – представники органів влади територіальних громад Вінниччини, перший проректор університету, доктор політичних наук, керівник Школи Тетяна Нагорняк зазначила, що процес передбачає не лише навчання у класичному його розумінні. Це, перш зав все, дискусія, обмін досвідом і вміння спільно шукати рішення. Вона познайомила голів та активи територіальних громад із командою 5-ї Всеукраїнської школи публічної політики та адміністрування, з к.п.н, в.о. зав. кафедрою журналістики університету Сергієм Бондаренком, експертом з PR та стратегічних комунікацій, к.е.н, доцентом кафедри менеджменту та поведінкової економіки Ганною Середою; з Олександром Трегубовим - кандидатом економічних наук, доцентом, завідувачем Кафедра підприємництва, корпоративної та просторової економіки ДонНУ економічного факультету, сертифікованим бізнес-тренером. Зазначені фахівці-науковці модеруватимуть процес навчання, ділитимуться своїм досвідом та пакетом академічних знань й практичних навичок.

У своєму вступному слові директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк зазначила, що і практичний, і науковий досвід, отриманий в школі завжди стає в нагоді як управлінцям, так і представникам інститутів громадянського суспільства. «Знання, які ви отримаєте завдяки 5-й Всеукраїнській школі публічної політики та адміністрування, – це симбіоз теорії і практики, унікальний досвід, який ви більше ніде не здобудете» - сказала вона.

Варто зауважити, що «Школа публічної політики та адміністрування зі стратегічного управління розвитком громад для голів територіальних громад і місцевих активів» - це один із переможців Конкурсу проєктів, який здійснюється в рамках реалізації Програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства на Вінниччині, і частково фінансується коштом обласного бюджету. Він сприятиме набуттю головами територіальних громад Вінницької області компетентностей, необхідних для сучасних умов реформи децентралізації, створення успішних кейсів розвитку територіальних громад.

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92