Сьогодні, 21 грудня, у великій залі Вінницького обласного молодіжного центру «KVADRAT» за участю кращих виконавців і творчих колективів Вінниччини відбувся гала-концерт і церемонія нагородження переможців ювілейного ХХ фестивалю національно-патріотичної творчості «Сурми Звитяги».

Фестиваль традиційно відбувається за підтримки Вінницької обласної військової адміністрації.

Головна мета, яку ставлять перед собою організатори фестивалю, це популяризація серед дітей та юнацтва кращих зразків мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті.

Особливе місце займає творча спадщина Січового Стрілецтва, Української Галицької Армії, Організації Українських Націоналістів, Української Повстанської Армії.

На фестивалі можна почути кращі сучасні українські молодіжні патріотичні пісні, що звучали під час Революції на Граніті, на Помаранчевому та Євромайдані, під час збройної боротьби українського народу проти російської агресії.

Цьогоріч серед переможців фестивалю фольклорний гурт «Мокоша» Вінницького фахового коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича, квартет «СТЕП» Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, вокально-інструментальний ансамбль ВОЦКЕ «Онуки Дажбожі», театр танцю «Зорецвіт» Вінницького фахового коледжу мистецтв імені Миколи Леонтовича, фольклорний гурт «Чорнобривці» Серебринецького ліцею, а також ще багато талановитих виконавців з усіх куточків Вінниччини.

У рамках фестивалю видано патріотичну збірку «Сурми звитяги: в полум’ї війни». Збірка містить відгуки спонсорів, членів журі та учасників.

Під час гала-концерту експонувалась виставка патріотичних малюнків, створених учасниками фестивалю у різні роки його існування.

Вже традиційний для вінничан фестиваль національно-патріотичної творчості «Сурми Звитяги» є своєрідним історичним продовженням героїчної боротьби українського народу у ХХІ столітті за гідність, ідеали демократії, свободи і національної незалежності.

Організатори переконані, що завдячуючи систематичній підтримці влади, меценатів і спонсорів фестиваль у майбутньому стане одним з кращих творчих майданчиків в України та займе вагоме місце серед великих мистецьких національно-патріотичних проєктів.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92