Сьогодні директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак прозвітувала на профільній комісії обласної Ради про реалізацію у першому кварталі заходів Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області.

Відповідно до програми, протягом зазначеного періоду були реалізовані всі заплановані заходи.

За словами Світлани Юзвак, загалом на 2023 рік затверджено фінансування заходів Регіональної програми на суму більше  9 мільйонів гривень, що на 3 млн грн менше передбаченого програмою.

Зменшення суми фінансування вплинуло на визначення пріоритетності завдань профільної програми. 

«В країні триває війна. На жаль, гинуть українці, серед них і наші земляки.  Редакція пошуково-видавничої агенції «Книга пам’яті» зібрала матеріали та підготувала до друку «Книгу Пам’яті полеглих за Україну. Вінницька область". Це  перша книга, що включає інформацію про загиблих наших земляків за період з 18.02.2014 по23.02.2022 рік.  Редакція продовжує  збір матеріалів  і готує  другу  книгу про загиблих вінничан від 23 лютого 2022 року», - поінформувала депутатів обласної Ради Світлана Юзвак.

Також керівниця Департаменту повідомила, що книги видані коштом обласного бюджету, передано для поповнення бібліотечних фондів військових частин, навчальних закладів, в рамках проекту "Книги Героям" передано медичним закладам, де проходять реабілітацію військові. Також через волонтерів книги передано на деокуповані території України.

Попри війну, на належному рівні забезпечено проведення в області заходів з відзначення державних і професійних свят, історичних та визначних подій.

«Успішно працює обласна комісія з реабілітації. У першому кварталі розглянуто  104 заяви. Їх передано для розгляду Національній комісії з реабілітації. Це означає, що мінімум 104 людини буде реабілітовано», - наголосила Світлана Юзвак.

Заслухавши інформацію Світлани Юзвак, члени постійної комісії з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики обласної Ради одноголосно прийняли звіт.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92