Сьогодні, 30 червня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації відбулись загальні збори Громадської ради при облдержадміністрації.

Громадська рада об’єднує 35 представників інститутів громадянського суспільства Вінниччини, які активно долучаються до вирішення актуальних питань регіональної та державної політики.

На початку засідання директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак привітала заслуженого лікаря України, голову Громадської ради при облдержадміністрації Пилипа Григоровича Прудиуса з 60-річчям Вінницького обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру, який він очолює 39 років. Заклад незважаючи на різні виклики продовжує працювати, розвиватися та впроваджувати новітні методики лікування.

Також Світлана Юзвак зазначила: «Сьогодні Громадська рада залишається ефективним консультативно-дорадчим органом і лише збільшує кількість партнерів. Активно долучаються до вирішення актуальних питань державної та регіональної політики».

«Щиро дякую за вітання! Приємно розуміти, що ти рухаєшся у правильному напрямку: як на роботі, так і в громадському просторі. Нашими пріоритетами залишаються допомога Збройним Силам України, підтримка внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території області, розвиток на Вінниччині інституту сільськогосподарського дорадництва як одного з діючих механізмів забезпечення продовольчої безпеки України в непростих на сьогодні економічних умовах. Ми систематично долучаємось до реформування сфери охорони здоров’я України та поліпшення надання медичних послуг», – зауважив голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус.

У ІІ кварталі цього року Громадською радою зібрано кошти, придбано та передано одному з військових підрозділів Збройних Сил України тепловізор і квадрокоптер, а також трактор з плугом для одного з підрозділів Повітряних Сил Збройних Сил України.

Під час засідання обговорили релігійну ситуацію, яка склалася на Вінниччині.

«Модель державно-церковних відносин у нашій області характеризується дотриманням конституційних норм, зокрема релігійної свободи та захистом прав релігійних організацій», – відзначив начальник управління у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації Ігор Салецький.

Діяльність Громадської ради систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92