У засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус, керівники або їх заступники департаментів та управлінь облдержадміністрації, члени Громадської ради, представники інститутів громадянського суспільства та засобів масової інформації регіону.

Основні питання порядку денного стосувалися налагодження більш тісної та системної співпраці між органами виконавчої влади та Громадською радою при облдержадміністрації, а також затвердження плану роботи ради на жовтень-листопад поточного року.

Керівники комітетів Громадської ради прозвітували перед присутніми щодо проробленої роботи у ІІІ кварталі 2017 року.

За словами Пилипа Прудиуса, Громадська рада при облдержадміністрації спрямовує свою діяльність на те, щоб залишатися налагодженим механізмом щодо врахування суспільної думки під час формування і реалізації регіональної політики, а також поряд з органами виконавчої влади здійснювати консультативно-дорадчі функції під час вирішення актуальних завдань соціально-економічного та культурного розвитку області.

«Співпраця між владою та громадськістю – один з пріоритетних напрямків діяльності держави. Рішення, які приймаються у результаті такої співпраці, повинні бути обов’язково виваженими та направленими на розвиток регіону та держави в цілому», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

Також Олександр Крученюк у своєму виступі подякував членам Громадської ради за їх активну життєву позицію та громадську діяльність.

Значну увагу під час засідання було приділено питанням реалізації у повному обсязі Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 224; затвердження «Положення про відзнаку Вінницької обласної Ради «Патріот Вітчизни» з метою відзначення волонтерів та учасників антитерористичної операції на Сході України; створення в області Центру національно-патріотичного виховання, можливо, зі статусом бюджетної установи; а також діяльності Школи підвищення компетентностей для членів Громадської ради, яка успішно функціонує на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ організацій Вінницької області.

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92