Сьогодні, 26 вересня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації відбулося чергове 17 засідання обласної комісії з реабілітації на якому розглянуто 107 заяв про визнання осіб реабілітованими від репресій.

«Дякую членам комісії, що знайшли можливість сьогодні бути присутніми на нашому засіданні. У такий важкий для країни та кожного з нас час питання відновлення історичної справедливості, доброго ім’я репресованих українців набуває нового змісту. Ми повинні зробити все можливе для відновлення честі та гідності всіх тих людей, які стали жертвами радянської репресивної системи. Політичні репресії – це той історичний урок, який ніколи не повинен повторитись у нашій історії», – зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Світлана Юзвак.

Члени обласної комісії з реабілітації розглянули заяви та відповідний пакет документів до них, поданих представником Українського інституту національної памяті Валерієм Лацибою про визнання осіб реабілітованими від репресій.

Опрацювавши пакет документів, робоча група комісії перевірила факт обвинувачення та призначення покарання і дійшла висновку, що всі 107 осіб було репресовано позасудовими органами, тому відповідно до Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» такі особи можуть отримати статус реабілітованої.

За результатами обговорення та наступного голосування найближчим часом будуть підготовлені відповідні обґрунтовані пропозиції стосовно кожної зі справ про надання статусу реабілітованої особи. Справи передадуть до Національної комісії з реабілітації для подальшого їх вирішення по суті.

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності комісії здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

Діяльність обласної комісії з реабілітації систематично висвітлюється на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації у рубриці «Обласна комісія з реабілітації» розділу «Громадянське суспільство».

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92