Сьогодні у Могилів-Подільському районі відбулася зустріч представників колективу пошуково-видавничого агентства «Книга Пам’яті України. Вінницька область» з членами родин загиблих військовослужбовців, які стали на захист Батьківщини та віддали своє життя у російсько-українській війні.

У заході також взяли участь голова Могилів-Подільської РВА Юрій Яцук та його заступниці Ганна Сінчак і Світлана Антонюк.

Звертаючись до родин, Юрій Яцук від імені Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова та від себе особисто подякував матерям, батькам, дружинам за справжніх патріотів України.

Презентували видання доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри культури, методики навчання історії та спеціальних історичних дисциплін Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Ольга Коляструк, кандидат історичних наук, доцент кафедри культури, методики навчання історії та спеціальних історичних дисциплін Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Анатолій Войнаровський та старший науковий співробітник відокремленого підрозділу «Музей Мужніх» Вінницького обласного краєзнавчого музею Тетяна Войнаровська.

До першого тому Книги пам’яті увійшло 276 історій про загиблих вінничан та жителів області, з яких 34 – це уродженці та жителі з Могилів-Подільського району.

Ольга Коляструк розповіла про створення книги, яка є символом нашої вдячності Героям.

Окремо науковця поділилася деталями про роботу над наступним томом.

«Коли ми розпочинали цей проєкт, то сподівалися, що книга матиме ще й другу частину, яка би містила спогади, листи, фотографії... Але оскільки жорстокість російсько-української війни змушує нас максимально зібрати інформацію про загиблих героїв, ми поки що відмовилися від такого формату. Однак, робота зі збирання особових спогадів триває». - зазначила Ольга Коляструк.

Старший науковий співробітник відокремленого підрозділу «Музей Мужніх» Вінницького обласного краєзнавчого музею Тетяна Войнаровська презентувала відеоряд експозиції «Неоголошена війна, що триває».

На завершення заходу родинам було вручено Книгу пам’яті.

Пам'ятаймо всіх захисників, які віддали життя за незалежну та вільну країну.

Слава Героям!

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92