Постійна комісія з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики обласної Ради одноголосно затвердила звіт за дев’ять місяців 2023 р. по виконанню Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2022 – 2025 роки.

Директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак звітувала про заходи, які виконувалися з метою забезпечення реалізації на території області державної інформаційної політики, зміцнення інформаційної безпеки в області, сприяння розвитку вітчизняного книговидання та розповсюдження, популяризації читання, налагодження співпраці органів державної виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства.

Світлана Юзвак акцентувала увагу на підтримці редакцій друкованих медіа  щодо висвітлення діяльності органів влади та оприлюднення інформації  про актуальні події в соціально-економічному, культурному, суспільно-політичному житті Вінниччини. За звітний період ними надруковано 524 інформаційних матеріали.

«Також протягом 9 місяців 2023 року надано фінансову підтримку редакційно-видавничим групам:  «Реабілітовані історією», «Книга Пам’яті України», «Звід пам’яток історії та культури Вінницької області»,- зазначила очільниця Департаменту. - Тривала плідна робота із комунальною установою «Видавничий дім «Моя Вінниччина», що дало можливість забезпечити випуск трьох номерів обласного літературно-мистецького журналу «Вінницький  край» та  підготувати до друку 15 книг серії «Моя Вінниччина».

Світлана Юзвак презентувала членам комісії дві книги, видані протягом звітного періоду: «Книгу Пам’яті полеглих за Україну. Вінницька область» (книга перша) і видання «Голос правди та справедливості». Спогади та свідчення очевидців про Голодомор – геноцид 1932-1933 рр. на Вінниччині».

Директорка Департаменту також додала, що вже підготовлено до друку три книги місцевих авторів із серії «Пишемо трагічні та героїчні сторінки історії російсько-української війни», зокрема, про Героїв України Сергія Собка, Дмитра Дозірчого та Дмитра Фінашина.  

Таким чином, попри війну, передбачені Регіональною програмою заходи, в основному, виконані. За результатами звіту було дано відповідні доручення. Зокрема, комісія рекомендувала Департаменту провести роботу з оцифрування книг, виданих коштом обласного бюджету, аби вони були у широкому доступі.

  

 

 

 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92