В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації 1 лютого відбувся брифінг начальника управління містобудування та архітектури ОВА Олександра Рекути.

Посадовець розповів про законодавчі засади розроблення регіональної Програми комплексного відновлення області, планів і програм відновлення та розвитку територіальних громад.

Всі територіальні громади, віднесені до територій відновлення та відповідно і область, у двомісячний термін мають розробити такі плани.

План відновлення має включати конкретні проєкти, строки їх реалізації, індикатори реалізації, орієнтовний обсяг фінансування, відповідальних виконавців.

Проект регіонального плану відновлення та розвитку направляється до Мінінфраструктури для врахування та включення до плану відновлення та розвитку регіонів державного рівня.

Обласною військовою адміністрацією, відповідно до Порядку визначення територій відновлення, визначено 36 із 63 територіальних громад області, які відповідають критеріям Постанови і запропоновані для віднесення до територій відновлення.

Зокрема, у Вінницькому районі – 8, у Гайсинському – 11, у Жмеринському районі – 3, у Могилів-Подільському – 5, у Хмільницькому – 8, у Тульчинському – 1.

Очікується, що найближчим часом Перелік територіальних громад, які віднесено до територій відновлення, буде затверджено Кабінетом Міністрів України у Державній стратегії регіонального розвитку України на 2021-2027 роки і відповідно розпочнеться розроблення планів відновлення та розвитку.

Всі програми напрацьовуються на період до 2027 року.

Більше дивіться у відео.

Tags:

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92