В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації 1 лютого відбувся брифінг начальника Жмеринської РВА Інни Цимбал.

Мова йшла про економіку, медицину, освіту Жмеринського району,  підтримку ВПО та плани роботи на 2024 рік.

Жмеринський район Вінницької області наразі об'єднує вісім територіальних громад. Найбільші три із них утворені на базі центрів колишніх районів із кількістю населення:

  • Жмеринська – 50  тисяч;
  • Барська – 45 тисяч;
  • Шаргородська –  25 тисяч жителів.

Ще  п’ять громад функціонують у кількості населення в межах десяти тисяч кожна.

«Кожен напрямок розвитку Жмеринського району – це спільна діяльність районної військової адміністрації, районної ради, посадовців та депутатів органів  місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, територіальних  органів, і найперше - усіх жителів»,- підкреслила Інна Цимбал.

Очільниця Жмеринського району у цифрах розповіла про те, як упродовж 2023 року допомагали ЗСУ та родинам захисників і захисниць України, а також про підтримку ВПО та участь громад у відновленні деокупованих територій Херсонщини в рамках загальнодержавної програми «Пліч-о-пліч».

Інна Цимбал  не оминула увагою і організацію навчального процесу в районі, де функціонує 159 навчальних закладів. Дошкільною та  шкільною освітою охоплено 21 тис 826 дітей. Серед них – 645 із числа внутрішньо-переміщених осіб.

У 2023 році у Жмеринському районі було проведено більше 80 спортивних змагань із залученням понад 5 тисяч учасників. Наразі для участі у районному етапі Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» зареєстровано 179 команд із 77 закладів освіти району. Переможці будуть представляти район на обласному етапі.

Щодо медичної галузі: у Жмеринському районі сформована спроможна мережа закладів охорони здоров'я: одна кластерна у Жмеринці та дві загальних лікарні у Бару та Шаргороді забезпечують надання спеціалізованої медичної допомоги.

Більше дивіться у відео.

Tags:

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92