За кілька днів, 4 лютого, Всесвітній день боротьби проти раку.

В умовах постійного стресу сьогодні, як ніколи, важлива обізнаність населення щодо онкозахворювань, адже вчасна діагностика та лікування може врятувати життя.

Сьогодні в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг директора Подільського регіонального центру онкології Сергія Перегончука.

Спікер наголосив: «Рак – не вирок. Якщо таке, на жаль, сталося з вами, з вашими близькими чи знайомими – не варто опускати руки. Сучасна медицина дає нам можливість сприймати це захворювання як спосіб життя».

Подільський регіональний центр онкології надає широкий спектр послуг для населення: як консультативних, так і послуг із обстеження та лікування.

За словами Сергія Перегончука, наразі заклад має 16 пакетів НСЗУ, які гарантують безоплатне надання допомоги в лікуванні онкологічних захворювань.

Крім того, минулого року було запроваджено програму виїзних консультувань пацієнтів в області.

«Якщо пацієнт не може приїхати до нас на обстеження, то ми приїдемо до нього в громаду». - підкреслив Сергій Перегончук.

У 2023 році було здійснено 94 виїзди, тоді як у 2022 році – лише 16. Минулого року було виявлено 279 випадків онкологічних захворювань. Також зареєстровано 1110 випадків фонових передракових захворювань.

Він також наголосив, що крім медичної допомоги, пацієнти потребують психологічної підтримки. ПРЦО започаткував «Школу пацієнта». Це один із видів співпраці з пацієнтом, що передбачає залучення додаткових фахівців, таких як клінічні психологи, соціальні працівники, реабілітологи тощо.

Детальніше – у відео.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92