В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації 8 лютого відбувся брифінг начальника Могилів-Подільської РВА Юрія Яцука.

Могилів-Подільський район – прикордонний. Він межує з Республікою Молдова. До складу району входить сім територіальних громад із населенням 144 тисячі жителів.

Юрій Яцук поінформував чим живуть і як працюють жителі району в умовах повномасштабної війни. Яка допомога впродовж минулого року надавалась ЗСУ та родинам захисників і захисниць України, а також про підтримку ВПО та участь громад у відновленні деокупованих територій Херсонщини в рамках загальнодержавної програми «Пліч-о-пліч». Тільки на підтримку соціально вразливих родин в районі спрямовано 170 мільйонів гривень державної допомоги.

Не оминув увагою очільник Могилів-Подільської РВА і організацію навчального процесу в районі, де функціонує 77 опорних навчальних закладів середньої загальної освіти та 72 заклади дошкільної освіти. Згадав про допомогу міжнародних партнерів та співпрацю із обласною  військовою адміністрацією.

Одна із стратегічних галузей району - медицина. Юрій Яцук відмітив, що навіть у воєнний час чотирьом лікарням та всім первинним центрам вдалося покращити матеріальну технічну базу. Як приклад навів комунальний Могилів-Подільську ОЛІЛ, для якої придбали та отримали як гуманітарну допомогу необхідне оснащення.

На базі кількох лікарень запрацювали реабілітаційні відділення, де послуги надаються за новими стандартами.

«Значну увагу приділяємо супроводженню бюджетних коштів,- підкреслив  очільник РВА. - Питання виявлення нецільового та нераціонального використання бюджетних коштів перебуває на постійному контролі в робочої групи «Прозорість та підзвітність». В рамках діяльності робочої групи, протягом 2023 року було повернуто 287 гектарів землі в державну власність на суму один мільярд дев’ятсот п’ятдесят мільйонів гривень, а вже на початку  2024 року повернуто – 89 гектарів на суму один мільярд сто тридцять п’ять мільйонів гривень».

Щодо  реалізації ініціативи Президента України загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «Разом переможемо», Юрій Яцук підкреслив: «Навіть в умовах війни діти мають бути фізично здоровими. У всіх громадах району триватимуть змагання та визначатимуться найсильніші».

В Могилів-Подільському районі впевнені, що лише спільна, злагоджена робота допоможе зміцнити досягнення у щоденних викликах країни.

Детальна інформація у відео.

Tags:

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92