Учора, 8 лютого, під час чергового засідання правління члени Громадської ради опрацювали проєкт Плану роботи Громадської ради при облдержадміністрації на 2024 рік, включивши до нього попередньо надані комітетами пропозиції та взявши до уваги зауваження.

План включає надання членами Громадської ради сприяння щодо поліпшення матеріально-технічного забезпечення підрозділів Збройних Сил України, відновлення об’єктів критичної інфраструктури та запровадження альтернативних джерел електроенергії, допомоги внутрішньо переміщеним особам, посилення енергоефективності приватних домогосподарств, житлово-комунальної сфери та господарюючих суб’єктів Вінницької області на наступний опалювальний період та з інших важливих питань.

Заплановано проведення протягом року круглих столів, практичних семінарів, навчальних тренінгів і дискусій, зокрема щодо створення наглядових рад при закладах охорони здоров’я Вінницької області, важливості медійної тиші задля безпеки, дотримання прав дітей з інвалідністю під час війни в Україні, посилення волонтерства, здійснення закупівель закладами охорони здоров’я Вінниччини в умовах воєнного стану, розвитку інституту сільськогосподарського дорадництва як механізму забезпечення продовольчої безпеки України та інших.

Члени Громадської ради долучаться до організації обласних фестивалів: звичаєвої культури «Гаївка-фест» та національно-патріотичної творчості «Сурми Звитяги», а також VII Міжнародного конкурсу духової музики «VIN VENTI».

У рамках міжнародної співпраці надаватиметься допомога у забезпечені підготовки спортсменів (харчування, проживання, тренувальна база) до участі в Європейському турнірі з міні футболу (футзалу) DIAEURO 2024.

Окрім цього, заплановано здійснення громадського контролю за виконанням обласних програм, зокрема Антикорупційної програми обласної військової адміністрації на 2023–2025 роки.

План роботи Громадської ради при облдержадміністрації на 2024 рік буде затверджений на чергових загальних зборах та розміщений на офіційному вебсайті обласної військової адміністрації.

По завершенню засідання правління члени Громадської ради відвідали музей Українського академічно музично-драматичного театру імені М.К. Садовського та виставу з репертуару театру – «Ціаністий калій… з молоком чи без?».

Організаційне забезпечення роботи та інформаційний супровід діяльності Громадської ради здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92