В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації 15 лютого відбувся брифінг начальника Хмільницької РВА Богдана Кузнеца.

Хмільницький  район  Вінницької області представлений дев’ятьма територіальними громадами, що об’єднали колишні Хмільницький, Калинівський, Козятинський і частину Літинського районів. За чисельністю населення район займає третє місце серед районів Вінницької області. Тут проживає більше 187 тисяч осіб.

Богдан Кузнец розповів про життєдіяльність району в умовах повномасштабної війни. «З 24 лютого 2022 року основним завданням районної військової  адміністрації були та є організація і сприяння обороні України, забезпечення громадського порядку та безпеки цивільного населення, забезпечення роботи підприємств, установ та організацій, що розташовані на території району, а також надання якісних медичних та освітніх послуг населенню»,- зазначив посадовець.

Наразі в районі проживає понад 17 тис. ВПО. З них 670 осіб з інвалідністю та 5 тис. дітей. У 2023 році допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам нараховано у сумі 239,4 млн грн.

Очільник Хмільницької РВА не оминув увагою турботу про родини Захисників та Захисниць України. 9 родин військовослужбовців Хмільницького району у 2023 році отримали кошти на придбання житла в сумі 18,5 млн грн.

8 учасників бойових дій пройшли професійну адаптацію за професією водіїв різних категорій на суму більше 115 тисяч гривень. 90 дітей учасників бойових дій минулого року відпочили у Закарпатті.

Богдан Кузнец розповів також про організацію навчального процесу в районі. Дошкільною освітою, усіма її формами, охоплено 100% дошкільнят. В Хмільницькому районі функціонує 99 садочків, перебуває 4197 вихованців.

В районі функціонує 95 закладів загальної середньої освіти та 12 філій, де  навчається  понад 19 тис. здобувачів освіти, в тому числі 540 ВПО.

Начальник РВА також розповів про розвиток стратегічних галузей району – агропромислової, медичної. Окремо зупинився на промисловості Хмільницького району, де на даний час функціонує 48 промислових підприємств.

Богдан Кузнец також відмітив, що в районі здійснюється постійний моніторинг цільового використання бюджетних коштів. «За результатами діяльності робочої групи «Прозорість та підзвітність», створеної при Вінницькій обласній військовій адміністрації, не допущено розтрату коштів місцевих бюджетів на суму понад 2 млн. грн. по Калинівській територіальній громаді»,- підкреслив він.

Про енергоефективність в районі, втілення різних форм сімейного виховання для дітей-сиріт  і дітей, позбавлених батьківського піклування, про участь у відбудові деокупованого селища Калинівське Бериславського району Херсонської області та про амбітні плани на 2024 рік – більше  інформації у відео.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92