Діяльність Тульчинської районної військової адміністрації за період 2023 та початку 2024 року була спрямована на збереження стабільності роботи усіх галузей регіону, всебічну допомогу Збройним Силам України, підвищення обороноздатності району та підтримку соціально вразливих категорій населення. На цьому наголосив під час брифінгу в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації начальник Тульчинської РВА Олександр Гаврилюк.

Посадовець поінформував про напрямки роботи, зокрема про ті, що визначені пріоритетними.

«Основним напрямком  залишається соціальний захист вразливих категорій населення. - підкреслив  Олександр Гаврилюк.  – Для фінансування 19 видів соціальних допомог з Державного бюджету надійшло 402 мільйони 700 тисяч гривень. Кошти виплачено по лютий 2024 року включно. Заборгованість відсутня».

В Тульчинському районі проживає більше 150 тисяч громадян. Окрім того, наразі  перебувають на обліку більше 13 тисяч внутрішньо переміщених осіб.   

Очільник району розповів, яку допомогу забезпечують для  ВПО, як здійснюють соціальний захист учасників АТО\ООС, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, військовослужбовців та їх сімей.  Спікер також окремо виділив системну роботу із сім’ями мобілізованих військовослужбовців, членами родин загиблих Героїв та звільнених в запас.

Ще одним пріоритетом Олександр Гаврилюк назвав безпеку освітнього процесу. В районі діють 82 заклади загальної середньої освіти та 83 заклади дошкільної освіти, які розпочали новий 2023-2024 навчальний рік в режимі офлайн. Тут  навчаються 14124 учні та 3278 вихованців  дошкільних закладів.

Також йшлося про якісне надання медичних послуг лікарнями вторинного рівня та Тульчинською центральною районною лікарнею, яка визначена кластерною. Нещодавно запрацювало сучасне реабілітаційне відділення, в якому мають можливість пройти реабілітацію як Захисники, які отримали поранення, так і цивільні особи. 

Про співпрацю з міжнародними гуманітарними організаціями, реалізацію в районі  всеукраїнських проєктів та  ініціатив -  дивіться у відео.

 

Tags:

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92