Сьогодні Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна провела апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів обласної військової адміністрації та профільних служб соціально-гуманітарної сфери Вінниччини.

У засіданні взяла участь директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак.

Обговорили низку важливих питань. Окрему увагу приділили наймасштабнішому спортивному проєкту країни – «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Наразі в області успішно триває другий етап і команди регіону вже наполегливо готуються до наступного – районного етапу.

Також зупинилися на питанні освіти. За підтримки донорів для учнів НУШ продовжують друкувати підручники. Також моніторять функціонування електронних журналів, адже у майбутньому планується перевести в такий формат усі заклади загальної середньої освіти.

Щодо соціальної сфери: державні допомоги виплачені всім вчасно у повному обсязі, заборгованості немає. Наразі в області проживає 155 041 ВПО.

Продовжують дбати і про ментальне здоров'я мешканців, особливо родин захисників і захисниць та всіх, хто постраждав від війни. Вінницький обласний центр соціальних служб організував виїзди в громади, де немає психологів. Команда працювала з людьми, які потребували психологічної допомоги. У Копайгороді надали допомогу дружині загиблого Захисника. У родині також без батька залишилися двоє дітей.

«Тому такі виїзди вкрай важливі і з огляду консультування громад, аби в майбутньому вони були спроможними надавати психосоціальні послуги самостійно», - підкреслила Наталя Заболотна.

Учасники наради також торкнулися галузі медицини. Упродовж декількох тижнів тривали перевірки лікувальних закладів Національною службою здоров’я України. Перевірили 8 закладів за пакетом готовності надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях. Як повідомила Перший заступник Начальника ОВА, до нашої області суттєвих зауважень немає.

Серед пріоритетних напрямів роботи – розвиток реабілітаційної мережі та доступність.

За словами Наталі Заболотної, ще одна громада отримала пакет НСЗУ на реабілітацію, а саме – Гніванська. Завершуються роботи з встановлення ліфта.

Між іншим, до Вінницького відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю надійшло

43,5 млн грн на допоміжні засоби реабілітації.

Перший заступник Начальника ОВА наголосила, що протезування в Україні безкоштовне і для військових, і для цивільних.

«Також можлива грошова компенсація, якщо ви придбали необхідне самостійно. Зверніться за потреби до найближчого центру надання адміністративних послуг або ж органу соціального захисту населення у вашій громаді», - зауважила Наталя Заболотна.

Під час наради були поставлені нові завдання.

«Працюємо на результат!» - резюмувала Перший заступник Начальника ОВА. 

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92