Законопроект передбачає створення в Україні Національного фонду розвитку громадянського суспільства, що, у свою чергу, сформує матеріальні та фінансові умови для реалізації у повній мірі своїх проектів організаціями громадянського суспільства за цілеспрямованої підтримки держави.

Обговорення проходило у рамках реалізації проекту «Підтримка реалізації Національної стратегії розвитку громадянського суспільства в Україні», який був ініційований координатором проектів ОБСЄ в Україні у партнерстві із Адміністрацією Президента України.

У роботі взяли участь головний консультант Головного департаменту з питань внутрішньої політики Адміністрації Президента України Володимир Максимович, співробітниця відділу розвитку громадського суспільства офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Озерна, співробітник офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига, радник з правових питань Мережі розвитку європейського права Олександр Вінніков, голова комітету прямого та непрямого оподаткування Палати податкових консультантів Тетяна Потопальска, президентка творчого центру ТЦК Любов Паливода, співробітники облдержадміністрації та райдержадміністрацій, представники організацій громадянського суспільства та засобів масової інформації регіону.

«Закон України «Про Національний фонд розвитку громадянського суспільства» стане ключовим моментом у процесі розбудови громадянського суспільства у нашій державі», – переконана співробітниця відділу розвитку громадського суспільства офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Ольга Озерна.

«Такий законопроект складе матеріальну та фінансову основу розвитку організацій громадянського суспільства в Україні», – зазначив головний консультант Головного департаменту з питань внутрішньої політики Адміністрації Президента України Володимир Максимович.

Нагадаємо, що створення Національного фонду розвитку громадянського суспільства передбачено Указом Президента України від 26 лютого 2016 року № 68/2016 «Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні».

«Без сумніву, що створення Національного фонду розвитку громадянського суспільства забезпечить стабільність діяльності організацій громадянського суспільства, особливо тих, що не мають ще достатньої фінансової спроможності для свого розвитку», – відзначила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Пропозиції та зауваження учасників «круглого столу» будуть враховані у процесі створення в Україні Національного фонду розвитку громадянського суспільства.

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92