Сьогодні, 12 грудня, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбувся «круглий стіл» на тему: «Право на любов: можливості для реалізації сексуальних та репродуктивних прав осіб з інтелектуальними порушеннями в Україні».

Захід проходив у форматі прес-конференції з подальшим експертним обговоренням тематики реалізації сексуальних та репродуктивних прав осіб з інтелектуальними порушеннями в Україні за підтримки Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» у співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» в рамках виконання спільного проекту «Захист сексуальних та репродуктивних прав людей з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» за підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Нагадаємо, що протягом 2017 року Вінницька громадська організація «Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» реалізовувала проект «Право на любов», спрямований на підвищення компетентностей батьків та законних представників з проблематики статевого виховання та репродуктивного здоров’я дітей та молоді з інтелектуальними порушеннями.

Проект реалізовувався за підтримки обласної державної адміністрації та частково фінансувався коштами обласного бюджету.

«Сьогодні ми звернулися до теми, яка є надзвичайно актуальною. Тематика реалізації сексуальних та репродуктивних прав осіб з інтелектуальними порушеннями стосується кожного, тому що це невід’ємні права людини. Наша мета полягає у підготовці досвідчених фахівців з даної проблематики», – відзначила голова ради «Асоціації захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» Світлана Демко.

«Реалізація проекту «Право на любов» дозволила зняти багато проблем, в першу чергу, медикаментозного характеру, та знизити рівень агресії пацієнта», – зазначила заступник голови ради «Асоціації захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця» Наталія Головко.

За словами Наталії Головко, моніторинг результатів проекту дозволяє зробити висновок, що проект дієвий, але потребує проведення більш широкої інформаційної кампанії, зокрема, щодо спростування стереотипів щодо людей з інвалідністю.

Зазначимо, що проект «Право на любов» реалізовувався спільно з Вінницьким обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», Вінницьким обласним центром планування сім'ї та медико-генетичного консультування, Стрижавським дитячим будинком-інтернатом ІІ профілю, Вінницьким національним медичним університетом ім. М. Пирогова та Вінницьким соціально-економічним інститутом Університету «Україна».

Директор Департаменту

ЮЗВАК Світлана Юріївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14,
м. Вінниця, 21100

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92

"Гаряча лінія" Департаменту:

Іконка телефон

Телефон: (0432) 52-09-92