На початку засідання головний позаштатний пульмонолог Департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Г.В.Побережець разом з присутніми розглянули сучасний стан основних епідеміологічних показників у Вінницькій області. Показники первинної захворюванності дорослих на бронхіальну астму, ХОЗЛ в порівнянні з минулим роком зменшилась. Також розглядались актуальні питання діагностики та лікування бронхіту, бронхіальної астми у дітей та дорослих. Зокрема Ю.М. Мостовой - професор, завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини ВНМУ імені М.І. Пирогова – розповів колегам про властивості та дію відповідних антибіотиків. Про  діагностику та лікування негоспітальної пневмонії у дорослих згідно Державних узгоджувальних документів розповіла А.В. Демчук, професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини ВНМУ ім.Пирогова.

Організатори впевненні, що подібні курси лекцій допоможуть лікарям вдосконалити свою роботу та покращити якість надання медичної допомоги пацієнтам із захворюванням органів дихання. Такий захід є актуальним, враховуючи реформу галузі охорони здоров’я, зміни в міжнародних узгоджувальних документах в області пульмології та старт урядової програми «Доступні ліки».

Нагадаємо, що освітній проект «Подільська респіраторна школа» був створений за ініціативи Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації (ОДА) та Асоціації лікарів Поділля для практичних лікарів регіону.Наступні семінари відбудуться у Могилів Подільському - 26 вересня, Гайсині 2 жовтня та у Вінниці 10 жовтня.

Прес-служба ДОЗ ОДА