Нарада-семінар розпочалась з вітального слова начальника управління лікувально-профілактичної допомоги населенню ДОЗ Ольги Задорожної, яка зазначила у необхідності проведення такого заходу. Адже у Вінницькій області є діти з тяжкими порушеннями, які потребують особливої уваги під час навчання.

Про форми навчання в сучасній школі, застосування їх для дітей-інвалідів з ціллю урахування їх можливостей розповіла начальник відділу інклюзивної, спеціальної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Лісогурська. Вона наголосила на тому, що у рекомендаціях інклюзивно-ресурсного центру варто прописувати не хворобу дитини, а саме заходи, які потрібно вживати представникам освіти, щоб покращувати стан дитини.

Сьогодні більшість дітей, які знаходяться на інклюзії, мають порушення інтелекту.

Заступник головного лікаря з поліклінічної роботи та експертизи тимчасової непрацездатності, обласний позаштатний спеціаліст лікарні ім. М.І. Пирогова Віктор Колодько презентував присутнім «Недоліки направлення хворих на ІІІ рівень».

Завідувач амбулаторно-поліклінічного відділення Центру СНІД М.А. Оніщенко розглянув разом з присутніми Наказ 1257 від 6.09.2018 року «Подальше вдосконалення організації медичної допомоги хворим (в т.ч. дітям), які живуть з ВІЛ у Вінницькій області».

На завершення наради заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності ВОДКЛ З.А. Скакун ознайомив з роботою ОЛКК за 8 місяців 2018 року. Під час заходу кожен отримав відповіді на свої запитання.