- Щороку до нас звертаються понад три тисячі осіб, - розповідає Галина Повшедна, лікар-фізіотерапевт, завідувач відділення відновлювального лікування. - Загалом це пацієнти нашого диспансеру. Однак, ми можемо надавати послуги усім бажаючим. Для цього необхідні лише певні обстеження, щоб встановити діагноз та призначити відповідну терапію. В залежності від складності захворювання, лікування триває в середньому від 10 до 14 днів.

Для пацієнтів з функціональними розладами запроваджено більше 30 методів лікування. Основні з яких: лазеротерапія, магнітотерапія, дарсонвалізація, діадінамотерапія, ампліпульстерапія, гальванізація та електроферез, УВЧ-терапія, ультразвукова терапія, озокерітолікування, мікрохвильоватерапія, аерозольтерапія, масаж, вихрові, мінеральні та ароматизовані ванни, рефлексотерапія, різноманітні методики лікувальної фізкультури.

Немедикаментозне лікування має досить велике значення у комплексному лікуванні пацієнтів. Особливо це стосується тих хворих, що мають не одне захворювання. Вони вимушені приймати велику кількість лікарських препаратів, що значно збільшує ризик побічних реакцій на лікарські засоби. 

- Трапляються випадки, коли пацієнти мають полівалентну медикаментозну алергію і це унеможливлює прийом лікарських засобів взагалі. Тому використання немедикаментозних факторів лікування набирає всебільшого значення як у поєднанні з фармакотерапією, так і самостійно, - зазначає Галина Повшедна.

 

Часто звертаються пацієнти з головним болем, захворюваннями хребта: адже медикаментозно все це лікується дуже довго. А за допомогою рефлексотерапії знімається больовий синдром, відновлюються рухові функції кінцівок, їх чутливість. Хтось помічає поліпшення вже після першої процедури, хтось - після другої або третьої, - розповідає лікар-рефлексотерапевт Валентина Льовкіна.

У відділенні працюють високваліфіковані та досвідчені фахівці - три лікаря та десять медичних сестер. Вони постійно працюють над удосконаленням та підвищенням свого професійного рівня. Щороку у закладі впроваджуються нові методики лікування та проводиться поступове оснащення сучасною медичною апаратурою та устаткуванням.